Martinská slavnost 9. 11. 2023

Martinskou lucerničkovou slavnost děti milují. Už dlouho dopředu si vyrábí lampiony, hrají legendu o Martinovi a těší se na dobroty, které jim do pokladu připraví Martin na bílém koni.

Slavnost se koná odpoledne po školce za účasti rodičů, prarodičů, sourozenců a přátel. Letos jsme slavnost spojili se spřízněnou základní školou Bystrouška, která sídlí od nás co by kamenem dohodil. Využili jsme většího zázemí školy ke společnému setkání, zazpívání martinských písní a občerstvení se přichystanými dobrotami.

Za soumraku jsme ve velkém počtu vyrazili s lampionky hledat poklad. Cestu nám ukazovala světélka, která se objevila podél cesty, vedla nás do malého lesíku, kde jsme objevili koňské koblihy.. Martin tudy musel před chvílí projet! Nedaleko odtud už první odvážlivci hlásí nález velké truhly. Čekáme, až dojdou ostatní a nemůžeme se dočkat, co v ní najdeme. Ale to vy už jistě víte.. tajně napečené cukroví od maminek! Nechyběly podkovy pro předškoláky a letos i dárečky od dětí ze školy. Když jsme se namlsali, postupně jsme se vraceli zpět.

 

Sníh sice letos Martin nezařídil, ale počasí nám přálo a slavnost byla krásná. Děkujeme všem, kteří přišli a za přinesené dobroty!